7 vinkkiä työnhakuun – näin laadit tiivistelmän relevantista osaamisestasi ja kokemuksestasi (CV)

Työnhaku8.2.2024

Työmarkkinoilla on ennätyksellinen määrä avoimia työpaikkoja proviisoreille, farmaseuteille ja farmasian opiskelijoille. Hyvästä vallitsevasta työllistymistilanteesta huolimatta voit kuitenkin joutua kilpailemaan kaikkein houkuttelevimmista työpaikoista.

Työnhakuprosessi on usein työläs ja aikaa vievä. Sinun on etsittävä ja löydettävä avoimien työpaikkojen paljoudesta oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukainen työpaikka ja tehtävä hakuprosessin kaikissa vaiheissa itsestäsi ainutlaatuinen ja ylivertainen työnantajan näkökulmasta katsottuna.

Menestyäksesi työnhaussa sinun tulee ymmärtää rekrytoivan työnantajan tarpeet, luoda erottuva ja uskottava työntekijäkuva itsestäsi ja viestiä se niin, että työnantaja vaikuttuu. Siksi panostaminen työnhakudokumentteihin on ensiarvoisen tärkeää.

Ohessa CV-vinkkejämme. Ota ne käyttöösi seuraavassa työnhaussasi, ja voit olla askeleen lähempänä unelmiesi työpaikkaa!

1. Tiivistä ja selkeytä:

Pyri tekemään CV:stäsi tiivis, selkeä ja johdonmukainen ammatillinen tarina, josta työnantaja ymmärtää ja hahmottaa osaamisesi ja kokemuksesi yhdellä lukemalla. Tarkoitus ei ole, että kerrot kaiken työhistoriastasi vaan ainoastaan hakemasi työpaikan kannalta olennaiset asiat. Otsikoilla ja luettelomerkeillä parannat tekstin luettavuutta.

2. Laadi CV hakemuskohtaisesti:

Kustomoi CV jokaiseen työnhakuusi. Korosta taitoja ja kokemuksia, jotka liittyvät kulloiseenkin tehtävään. Työnantaja arvostaa, kun huomioit heidän tarpeensa ja osoitat kiinnostuksesi kohdennetusti.

3. Kerro itsestäsi:

Älä pelkää tuoda persoonallisuuttasi esiin! Kerro itsestäsi ja motivaatiostasi. Voit näin herättää työnantajan mielenkiinnon ja tehdä jopa suuren vaikutuksen. Muista kuitenkin pitää esittelysi ammattimaisena ja ytimekkäänä sekä tyyliltään muuhun tekstiin sopivana.

4. Painota saavutuksiasi:

Esitä rohkeasti, mitä olet saanut aikaan aiemmissa tehtävissäsi. Korosta hyviä tuloksia. Vakuuta konkreettisilla numeroilla.

5. Tuo esille taidokkuutesi:

Listaa taitosi. Voit erottautua mainitsemalla erityistaitoja tai ohjelmistoja, joita olet oppinut käyttämään. Jos kielitaito on tärkeässä asemassa haettavassa työtehtävässä, ilmoita se kuvailevien termien lisäksi virallisella kielitaitoasteikolla (A1-C2).

6. Mainitse referenssit ja suositukset:

Jos mahdollista, pyydä ja käytä referenssejä tai suosituksia aiemmilta työnantajilta. Ne vahvistavat uskottavuuttasi.

7. Päivitä säännöllisesti:

Muista pitää CV ja LinkedIn-profiilisi ajan tasalla päivittämällä uudet omaksumasi taidot ja työkokemuksesi. Näin olet aina hyvin valmistautunut työelämässä tarjoutuviin uusiin mahdollisuuksiin.

Sinun on myös hyvä pitää mielessä, että ensivaikutelma potentiaalisuudestasi hakemaasi työtehtävään muodostuu työnantajalle juuri työnhakudokumenttiesi perusteella ja ensivaikutelman voit tehdä vain kerran. Siitä syystä työnhakudokumenttisi ovat ratkaisevia jatkoon pääsyn kannalta.

Huomioithan myös Panakeian Täsmä-työpaikkaportaalissa olevat avoimet työpaikat proviisoreille, farmaseuteille ja/tai farmasian opiskelijoille.