8 vinkkiä onnistuneeseen kesätyö- & harjoittelupaikan hakuun

Työnhaku25.1.2024

Lääkeala tarjoaa farmasian opiskelijoille ja ammattilaisille monipuolisia mahdollisuuksia kehittää osaamista sekä kartuttaa työkokemusta.

Monet organisaatiot hakevat kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita heti alkuvuodesta, joten työnhakuprosessi kannattaa aloittaa nyt.

Kerromme sinulle kahdeksan vinkkiä, jotka auttavat sinua onnistumaan kesätyö- tai harjoittelupaikan haussa.

1. Kirkasta kiinnostuksesi:

Ennen hakuprosessin aloittamista mieti, mitkä lääkealan toimintaympäristöt, organisaatiot ja työtehtävät sinua kiinnostavat eniten. Keskitä hakusi mielenkiintosi mukaisiin kesätyö- ja harjoittelupaikkoihin ja räätälöi hakemuksesi ja CV:si vastaamaan kulloinkin kyseessä olevan paikan vaatimuksia.  

2. Päivitä ansioluettelosi eli CV:

Huolehdi, että ansioluettelosi on ajan tasalla ja sisältää kaikki relevantit tiedot, kuten opintosuoritukset, aiemmat työkokemukset ja erityistaidot. Korosta farmasian alaan liittyviä kursseja, projekteja ja vastuutehtäviä.

3. Kirjoita selkeä motivaatiokirje:

Laadi vakuuttava motivaatiokirje, jossa kerrot, miksi olet kiinnostunut kyseisestä paikasta. Korosta, mitä juuri sinä voit tarjota yritykselle. Jos kyseessä on harjoittelu, kerro miten harjoittelu liittyy farmasian opintoihisi ja tulevaisuuden tavoitteisiisi.

4. Verkostoidu ammattilaisten kanssa:

Osallistu alan tapahtumiin ja seminaareihin. Verkostoidu ammattilaisten kanssa ja kysy heiltä neuvoja kesätyö- tai harjoittelupaikan hakemiseen. Henkilökohtainen suositus voi olla kullanarvoinen.

5. Tutustu organisaatioihin:

Tee perusteellista taustatutkimusta potentiaalisista työnantajista. Tuntemus yrityksen tai laitoksen toiminnasta osoittaa, että olet aidosti kiinnostunut ja motivoitunut kesätyö- tai harjoittelupaikasta.

6. Ota hyöty irti sosiaalisesta mediasta:

Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa, erityisesti LinkedInissä. Luo profiiliisi farmasian alan avainsanoja ja seuraa relevantteja yrityksiä. Jaa omaa osaamistasi ja kiinnostavia alan uutisia. Voit myös liittyä alan ammattijärjestöjen ja yritysten LinkedIn-ryhmiin.

7. Harjoittele ennen työhaastattelua:

Kun saat kutsun työhaastatteluun, valmistaudu siihen. Pohdi etukäteen, miten tuot tiivistetysti ja selkeästi esille farmasian osaamisesi ja sovellat sitä käytännön tilanteisiin. Mieti myös valmiiksi vastauksia yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin.

8. Ole joustava ja säilytä positiivinen asenne:

Vaikka et heti saisi haluamaasi kesätyö- tai harjoittelupaikkaa, älä lannistu. Ole joustava ja avoin niin uusille kuin erilaisille mahdollisuuksille. Positiivinen asenne ja sitoutuminen uuden oppimiseen avaavat varmasti ovia tulevaisuudessa.

Onnea ja menestystä hakuun!

Huomioithan myös Panakeian Täsmä-työpaikkaportaalissa olevat avoimet työpaikat proviisoreille, farmaseuteille ja/tai farmasian opiskelijoille.